Volledige afvullijn voor miniatuur drank flesjes

Na een intensieve markt screening van onze klant besliste deze om het gehele project neer te leggen bij ons voor een volledige afvullijn aan 5.000bph. De lijn is opgebouwd uit een automatische unscrambler voor de 30ml ovale PET flesjes en een rechthoekige opzettafel voor alle andere glazen flesjes. De miniatuur flesjes worden vervolgens overgenomen door ons Triblock systeem welke de flesjes automatisch uitblaast , afvult en sluit door middel van een Pilferproof  sluiting.

Hierna worden deze flesjes overgezet door onze parallel overzetbanden naar het roterende etiketteermachine , welke uitgerust is met verschillende camera systemen voor een exacte positie van fles / etiket. De machine houdt ook rekening met de glasnaad. De flessen worden vervolgens door de operatoren , via de RVS werkbladen manueel verpakt in de speciale display verpakkingen.

De volledige lijn is opgebouwd als een compacte U-opstelling voor het behouden van een totaal overzicht door operatoren. Deze lijn verwerkt 12 verschillende flesformaten.

Voor een bestaande flessen lijn voor grote drankflessen werd er een tweede roterende etiketteermachine geplaatst. Met identieke eigenschappen en toepassingen. Ook voorzien voor het aanbrengen van een hals etiket.

Deze afvullijn en tweede roterende etiketteermachine zijn operationeel sinds half april 2018.

Voor hun bestaande Tube/puck dubbele carrousel afvullijn werd er inmiddels een extra automatische sluitmachine besteld welke zal moeten worden geïntegreerd. Dit omwille van nieuwe toepassingen en dat nieuwe specifieke tubes moeten gesloten worden d.m.v. een ROPP sluiting. Deze extra sluitmachine zal geplaatst worden tegen eind maart 2020.

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Unscrambler
  • Rechthoekige toevoertafel
  • Triblock combinatie machine
  • Roterende etiketteermachine(s)
  • Overzetbanden
  • Ronde buffertafel

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.