Specialist in filling and packaging lines

NIEUWE PARTNERS MET SPECIFIEKE OPLOSSINGEN

 

Home » Nieuws

 

EFM Machinery B.V.

Wij ontwikkelen veel van onze producten in onze eigen fabriek. Dit toont meteen onze kracht: door zelf te produceren kunnen wij oplossingen integreren, zodat ze altijd aansluiten bij uw situatie. EFM Machinery BV is een compacte en flexibele onderneming met een no-nonsens cultuur. Ons doel is ú vooruit te helpen. Een persoonlijke benadering heeft daarom onze prioriteit.

Scaligera Packaging , onze partner sinds een 13 jaar op het vlak van krimp sleeve oplossingen en kartonneermachines voor Amerikaanse vouwdozen , heeft inmiddels ook een specifieke oplossing ontwikkeld voor het automatisch toevoeren van lege plastiek flessen en cans welke eventueel zelfs met hendel. Dit d.m.v. een flexpicker robot unscrambler. Verschillende van dit type unscramblers staan inmiddels in de markt te produceren.

Het grote verschil met onze “traditionele & eerder mechanische” flessen unscramblers is dat deze oplossing werkt met een camera systeem welke elke fles detecteert en op de transportband plaatst d.m.v. een flexpicker robot arm uitgerust met opname kop met zuignappen. Dit maakt een fles formaatwissel heel eenvoudig (circa 3 minuten) en formaatdelen zijn niet vereist. Ook flessen en cans met hendel worden hierbij automatisch georiënteerd op de baan geplaatst.  Betreft onze “NEXT GENERATION” oplossing aangaande flessen opzet systemen.

Deze oplossingen zijn uitermate geschikt wanneer er moeilijke – en veel verschillende formaten verwerkt moeten worden. Uiteraard blijven onze huidige unscramblers van het A-type en SB-type behouden voor verschillende toepassingen.

Na het succes van krimp sleeve toepassingen kregen we meerdere vragen naar geschikte oplossingen voor stretch sleeven. Hiervoor hebben we de juiste en benodigde oplossingen gevonden bij COMAG welke onderdeel van de Maca group is , en biedt ons wederom een mooie uitbreiding op ons gamma welke we uiteraard ook technisch kunnen ondersteunen.

Er zijn zowel oplossingen voor het verwerken van klein verpakkingen alsook groot verpakkingen , maar in hoofdzaak richten we deze oplossingen op jerrycans van 5L tot 30L en de machine kan perfect geïntegreerd worden in onze afvullijnen of kunnen als “stand alone” unit voorzien worden.

Het etiketteren van jerrycans kan soms als zeer uitdagend ervaren worden omwille van “niet standvastige” vormgeving van de jerrycans , welke plooien kan veroorzaken tijdens het etiketteren. Deze technologie biedt de mogelijkheid om zowel lege – als volle jerrycans te voorzien van een stretch sleeve en deze vormt zich automatisch rondom de verpakking zonder enige plooien.

 

Voor meer info zie producten onder rubriek producten of neem contact op met één van onze sales engineers voor meer toelichtingen.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.