Volledige afvullijn voor hand gels aan 10.000bph
12/03/2021                                                      

Omwille van de gigantische stijging naar handgels en desinfectie middelen sinds maart 2020 besloot onze Nederlandse klant te investeren in een volledige afvullijn. Dit voor het verwerken van klein verpakkingen zijnde ronde – en ovale PET flesjes welke werden gesloten d.m.v. flip-open doppen en pompjes. De contracten liepen zodanig op dat er werd besloten om een volledige lijn te laten bouwen aan een capaciteit van 10.000bph.

Hiervoor werd er een flessen unscrambler SB10000 geplaatst welke de flessen toevoert via een vacuüm transportbaan tot aan de PS16 afvulmachine. Na he vullen van de flesjes werden deze doorgevoerd naar een vol automatische sluitmachine welke deze voorziet van pompjes en andere type schroefdoppen. Deze speciale sluitmachine werd ontwikkeld en gebouwd door onze partner Rejves.

Na het sluiten werden alle verpakkingen gecontroleerd d.m.v. een speciale controle weger en vervolgens gingen deze verder naar de roterende Non-Stop etiketteer machine. Een codeer unit werd ook mee geïntegreerd in één van de etiketteerkoppen.

Het na-traject bestaat uit 2 delen, één ervan was onze standaard MP1000 kartonneermachine, welke de meeste verpakkingen automatisch in Amerikaanse vouwdozen verpakt. Deze MP1000 is ook voorzien van een transit transportbaan, welke de andere verpakkingen naadloos kan doorvoeren, om deze manueel in te kunnen pakken.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • SB10000 unscrambler met vacuüm transportbaan.
  • PS16 servo gestuurde piston afvulmachine
  • Roterende sluitmachine voor pompjes.
  • Speciale controle weger.
  • Roterende Non-Stop etiketteermachine met servo platforms.
  • MP1000 kartonneermachine voor Amerikaanse vouwdozen en transit baan.
  • Alle vereiste transportbanen in U-opstelling en voorzien van eigen lijn sturing.

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.