Uitbreiding bestaande afvullijn voor Belgisch honingbedrijf

In de laatste vier jaar breide onze klant reeds behoorlijk uit en plaatste inmiddels 2 volledige EFM afvullijnen voor uiteenlopende verpakkingen en toepassingen. In de zomer van 2017 werd de derde lijn reeds aangepakt en werd er een inline air rincer geplaatst samen met een vierkops servo gestuurde piston vuller. De bestaande 1kops sluitmachine en verouderde etiketteermachine moesten nu vervangen worden om de nodige groei en capaciteitsverhoging door te kunnen voeren.

Hiervoor werd er een 3kops sluitmachine geplaatst welke voorzien van horizontale doppen toevoer alsook een roterende etiketteermachine welke uitgerust met 4 servo gestuurde platforms.

De 3kops sluitmachine is voorzien om 3 type schroefdeksels te verwerken en een 9tal pot formaten. Omwille van de volledige rondom etikettering met aanhangend zegel-top etiket werd er gekozen voor een roterende etiketteermachine daar deze ook op termijn aan een capaciteit van 3000bph moet kunnen produceren. De bestaande twist-off sluitmachine werd naadloos mee geïntegreerd in deze aanpassingen.

Deze uitbreiding van deze afvullijn is operationeel sinds half oktober2018.

Begin 2019 werden nog enkele upgrades uitgevoerd zoals extra detectie en uitstoot systeem tussen de twist-off sluiter en de roterende etiketteermachine welke met een specifieke invulling omwille van beperkte beschikbare plaats alsook een upgrade van de “oudere” piston afvulmachine naar de nieuwe ontwikkelde eigenschappen voor toegankelijkheid en grondigere reinigingsprocedures.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • RS3 Roterende 3kops sluitmachine
  • Roterende etiketteermachine
  • Detectie en reject systeem

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.