Optimalisatie & bijkomende afvul capaciteit honing producent.
10/04/2022 en 02/07/2022

Sinds 2014 hebben we een nauwe samenwerking opgebouwd met deze Belgische producent van honing producten en stond 2022 in het licht van verdere optimalisatie. Hierbij starten we met de verplaatsen van de 4 bestaande afvullijnen zodat de product flow en logistiek rondom de lijnen flink verbeterde.

In april werden deze aanpassingen uitgevoerd, en gelijk combineert met het monteren en opstarten van afvullijn N° 5. Dit voor een compacte 2.1 monoblock voor het afvullen van glucose siroop in 10L jerrycans en emmers. Deze werd ook voorzien van een etiketteermachine en buffer rollenbaan, welke de efficiëntie op deze toepassingen flink verhoogde.

Half juli volgde dan een verdere aanvulling op de bestaande glas lijn en werd er een extra PS6 afvulmachine geïntegreerd, naast de bestaande PS4 vulmachine. Deze voor het afvullen van crème honing, welke voorheen verwerkt werd op een 2kops piston vuller. De capaciteit werd hierdoor met 70% verhoogd. Een speciale RVS broekstuk in verbinding met 3 bestaande product tanks (geplaatst op de 1ste verdieping) werd voorzien, met grote doorvoeren en dit i.p.v. een standaard product tank.

 

Deze werken werden voorzien van volgende elementen :

  • Verplaatsen 4 lijnen + aanpassingen transportbanen.
  • 1 afvul – en sluit monoblock met flowmeters en korte invoerbaan.
    De doppen worden automatisch gesorteerd en geplaatst / gesloten en worden de emmers en jerrycans voorzien van een éénzijdig etiket. Hierna worden deze gebufferd op een vrijlopende rollenaan.
  • PS6 (servo gestuurde piston afvulmachine) geïntegreerd in bestaande glas afvullijn welke uitgerust met op maat gemaakte RVS 3.1 broekstuk voor rechtstreekse aankoppeling met de 3 bestaande product tanks.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.