Half automatische afvullijn voor pindasaus in potten en emmers
18/03/2022.

Dit Nederlands catering bedrijf had zoals vele andere, moeilijke jaren achter de rug omwille van de gehele Covid situatie, maar hadden absoluut niet stil gezeten en hebben nieuwe pindasauzen ontwikkeld in deze periode. De interesse in deze sauzen liet dan ook niet lang op zicht wachten en moesten er stappen in automatisatie gezet worden.

Hiervoor werd er een half automatische V-type afvul unit voorzien op laag niveau, welke rechtstreeks aangesloten op geïsoleerde 200L normwagens met afdek deksels daar deze sauzen werden afgevuld aan circa 97°C. Een temperatuur controle werd gemonteerd naast de afvulmond ter controle van temperatuur behoud tijdens het afvul proces.

De operator vulde de potten en emmers en plaatse manueel een opdruk deksel op de gevulde verpakkingen. Deze werden dan geplaatst op een continue lopende band, welke uitgerust met instelbare opdruk roller waardoor deze potten en emmers correct werden gesloten. Een geïntegreerde metaal detectie zorgde voor een correcte controle alvorens de potten en emmers te verzamelen op onze buffer draaitafel. Een codeer unit werd , net voor de buffertafel, ook met geïntegreerd.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Piston afvul unit V-1100 op laag niveau.
  • Enkele geïsoleerde 200L normwagens.
  • Deksel opdrukker met eigen tapijt transportbaan.
  • Metaal detectie unit met eigen transportbaan en correcte kopse overgangen.
  • Opvangtafel.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.