Enkel – en duo chocopasta afvullijn voor Mexico
1
2/08/2021

In samenwerking met onze partner Caotech werd er een specifieke afvullijn uitgewerkt voor het afvullen van chocopasta in PET potten v.v. schroefdeksels. Dit zowel voor het afvullen van enkele kleur chocopasta alsook voor het verwerken van duo chocopasta in 50/50 verhouding. De beoogde snelheid was tot 5500bph en hiervoor werden volgende machines voorzien.

Vanwege de ovale vormgeving PET potten werd er een S-type invoer bochten systeem voorzien, om voldoende buffer te creëren. De lege potten werden verder doorgevoerd naar onze PS5/5 afvulmachine, welke voor een correcte afvulling zorgde.

Na een eenvoudige parallel overgang werden de PET potten (4 formaten) doorgevoerd naar onze 6kops roterende sluitmachine welke een schroef deksel aanbracht aan de juiste torque. Deze werd ook uitgerust met een doppen aanwezigheid – en positie controle voorzien van een reject systeem.

Na het sluiten lopen de potten onder onze 2kw inductie sealer welke ook uitgerust is met seal detectie aanwezigheid en alarm bij het ontbreken ervan.

Onze full option ET3000 etiketteermachine (welke voorzien van high speeds etiketteer koppen) zorgde voor het correct aanbrengen van een voor – en achter etiket. Hierbij werd er ook een codeer unit geplaatst en werden de afgewerkte potten opgevangen op onze buffer draaitafel voor verdere manuele verpakking.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • PS5/5 afvulmachine.
  • 6kops roterende sluitmachine.
  • 2kw inductie sealer.
  • Etiketteermachine ET3000.
  • Transportbanen en lijnsturingen.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.