Doorvoeren automatisatie bestaande afvullijn

Bij deze Nederlandse saus producent waar we in 2019 een eerste stap hadden gezet met een enkelvoudige piston afvulmachine met automatische ECO1 sluitmachine voor opdrukdoppen diende zich een noodzakelijke uitbreiding aan om de grotere productie runs efficiënt te kunnen verwerken.

Er werd een rechthoekige opzettafel geplaatst welke uitgerust met inliner om de verschillende formaten van ronde PET flessen te kunnen bufferen en doorvoeren naar de 6kops afvulmachine. Er werd gekozen voor een servo gestuurde PS6 piston afvulmachine met de gedachte om in een latere fase eenvoudig te kunnen doorschakelen naar een lijn capaciteit van 3000bph. Deze afvulmachine werd ook voorzien van een uitgebreid en op maat gemaakte reinigingsprocedure d.m.v. verschillende kleppen en specifieke aansturing.

Na het vullen worden de flessen via een parallel overgang overgezet naar de bestaande ECO1 sluitmachine welke alle flessen sluit d.m.v. opdrukdoppen. Omwille van een zeer korte transportbaan van de bestaande etiketteermachine worden de flessen naadloos overgezet naar , d.m.v. een overzetband, deze etiketteermachine en worden de flessen verder opgevangen op een aangepaste opvangtafel. De operator plaatst de afgewerkte flessen manueel in de kartons en worden deze gesloten door een eenvoudige karton/tape sluiter met rollen bufferbaan.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Rechthoekige toevoertafel met inliner.
  • PS6 servo gestuurde piston afvulmachine.
  • ZB34-600 overzetband.
  • Integreren van bestaande ECO1 sluitmachine en etiketteermachine.
  • Aangepaste opvangtafel en karton tape sluiter.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.