Afvul – en sluitlijn met automatische pompjes & sprays sluitmachine
23/11/2021

Na het realiseren van verschillende Atex afvullijnen in 2019 en 2020 voor klein verpakkingen alsook jerrycans, moest onze klant zich richten op het opvoeren van de capaciteit op klein verpakking hoofdzakelijk gesloten met spraypompjes.

Om dit kunnen behalen hebben we onze PS10 afvulmachine ingezet om alle fles formaten volledig correct af te vullen en werden de gevulde flesjes d.m.v. onze ZB34 overzetband overgenomen door de transportbaan van de roterende sluitmachine.

Hiervoor hebben we wederom samengewerkt met onze partner Rejves , welke reeds 40jaar gespecialiseerd in pompjes en trigger sluit oplossingen, welke een 5kops roterende sluitmachine berekende. Deze machine voert de pompjes automatisch aan en gaan via een roterende pick & place unit naar de sluitkoppen. Deze speciale sluitkoppen zorgen voor de overname vanuit deze pick & place en mede dankzij een op – en neergaande “rietjes” begeleiding worden deze aangebracht en gesloten op de gevulde flesjes. De effectieve lijn capaciteit werd vastgelegd op 7500bph.

Aangezien er een vrij lange leveringstermijn op deze roterende sluitmachine berekend was, hebben we een tijdelijke oplossing voorzien zijnde onze H/A Capline sluitmachine. Hierdoor kon onze klant alvast de productie sneller realiseren met een beperkte impact op extra manuele handelingen.

Hierna gaan deze verder naar een bestaande etiketteermachine, en vervolgens naar de eind verpakking.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • PS10 (servo gestuurd piston) afvulmachine.
  • ZB34 overzetbanden.
  • 4kops roterende sluitmachine voor pompjes en sprays.
  • Alle vereiste transportbanen.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.