2de zeer flexibele afvullijn voor Zaanse sauzen fabrikant}
18/11/2021

Bij deze Nederlandse saus producent waar we reeds een langdurige – en nauwe samenwerking mee hebben opgebouwd diende zich een volgende uitbreiding aan.

Omwille van de succesvolle verloop van deze combinatie verpakkingen werden we gevraagd een bijna identieke afvullijn te bouwen, en dit wederom om klein verpakkingen te combineren met emmers.

Deze lijn is opgebouwd uit een 2kops servo gestuurde lobbenpomp afvulmachine en biedt verschillende voordelen ten opzichte van de andere standaard afvul principe zoals de servo piston vulmachines alsook de flowmeter afvulmachines.
Deze voordelen houden in dat er op een zeer correcte wijze kleine en grote volumes kunnen worden afgevuld met een grote nauwkeurigheid. Ook kunnen er dun vloeibare dan wel dik viskeuze producten verwerkt worden, zelfs met stukjes in het product.

Ook werd de sluitmachine anders uitgevoerd en door het gebruik van een servo gestuurde ster kan deze sluitmachine zowel links als rechts werken. Dit biedt het voordeel dat één zijde is ingericht voor het toevoeren en sluiten van schroefdoppen en de andere zijde is ingericht met een deksel ontstapelaar en opdrukker. De ombouw tussen deze zeer uiteenlopende toepassingen en verpakkingen gebeurt dan ook op een zeer beperkte tijd.

Deze lijn werd verder voorzien van een vol automatische etiketteermachine uitgerust met drie etiketteerkoppen om ook hier een snelle en doeltreffende formaatwissel te kunnen realiseren. De afgewerkte verpakkingen eindigen op onze buffertafel.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Lange invoer transportband.
  • 4kops lobbepomp
  • ECO1 / S2 sluitmachine met dubbelwerkende L/R functie.
  • Etiketteermachine ET3000 welke aangepast aan combinaties met enkelzijdige etikettering.
  • Opvangtafel.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.