Uitbreiding bestaande afvullijn met unscrambler & krimp sleever
18/08/2021

Deze producent van hoog kwaliteit fruitvullingen en zoete toppings werkt reeds verschillende jaren met onze afvullijn met etiketteermachine en dit op verschillende fles – en dop formaten en principes. Er werd in 2020 reeds een eerste compacte flessen unscrambler gemonteerd om hoge tube type flessen te voeden naar een andere bestaande afvullijn.

Omwille van enorme stijging in krimp sleeve toepassingen werd er besloten om ook dit gedeelte aan te pakken en onze afvullijn verder uit te breiden. Het handmatig aanbrengen van de krimp sleeves op de lege flessen was niet langer een valabele benadering.

Om deze toepassingen verder te optimaliseren werd er besloten om terug een compacte flessen unscrambler (identiek als eerste) te voorzien welke de lege flessen voedt (5tal formaten van top down flessen) aan een constante snelheid van 2200bph.

De S-type invoerbaan van de sleeve applicator wordt gelijk gebruikt om de lege flessen vanuit deze compacte unscrambler over te nemen en rechtstreeks te voeden naar de sleeve applicator.

De sleeve applicator brengt de sleeves aan over de lege flessen daar de meerderheid van de producten worden afgevuld aan 95°C+ en dus na het vullen en sluiten was geen optie daar de sleeves reeds zouden krimpen tijdens het aanbrengen.

Na het krimpen van de sleeves rondom deze flessen gaan deze verder naar de bestaande PS4 afvul – en ECO1 sluitmachines. Wanneer enkel etiketteren van toepassing is wordt de baan van de sleever enkel gebruikt als transit en worden deze flessen voorzien van voor – en achter etiket door onze full option ET3000 etiketteermachine.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • S-bochten transportbaan systeem.
  • Compacte unscrambler type A-1400 met geïntegreerde buffer.
  • Krimp sleeve applicator type Ulisse 4000 met invoerwormen voor lege flessen.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.