Uitbreiding bestaande afvullijn met MP500 kartonneermachine + paletiseren
15/03/2021

Deze producent van cosmetische producten werkt reeds verschillende jaren met onze verschillende afvullijnen en dit op verschillende pot – en fles formaten, welke gesloten d.m.v. een grote variëteit aan sluitingen en pompjes.

Deze afgewerkte potten en flessen werden steeds manueel verpakt in Amerikaanse vouwdozen, maar de productie intensiteit verhoogde enorm de laatste jaren en moesten er vervolg stappen gezet worden.

Hiervoor hebben we een standaard MP500 kartonneermachine gemonteerd, waar de potten en flessen (14tal combinaties en configuraties) mooi in de juiste formatie worden geplaatst, alvorens automatisch over te zetten in de kartons. Er werden verschillende formaat sets voorzien voor alle fles combinaties en configuraties, zodat alle potten volledig automatisch verpakt kunnen worden. De maximum snelheid van deze kartonneermachine is vastgesteld op 500 kartons per uur. Een aangedreven rollenbaan zorgt voor de benodigde buffer, alsook connectie naar de automatische paletiseerder, welke door één van onze lokale partners werd geplaatst, in nauwe – en transparante samenwerking tussen alle betrokken partijen.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • MP500 kartonneermachine voor Amerikaanse vouwdozen.
  • Aangedreven buffer rollenbaan.
  • Paletiseersysteem.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.