Standaard afvullijn voor cosmetische producten

Dit Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen , produceren en afvullen van een hoog kwalitatief producten gamma in een grote waaier aan verpakkingen investeerde in één van onze standaard afvullijnen. De eerste dringende noodzaak was het optimaliseren van het afvul proces en hiervoor werd onze standaard 4kops servo gestuurde piston vuller geplaatst en wordt gevoed via onze ronde opzettafel. 

Direct na het opstarten hiervan besliste men om ook het sluit proces te optimaliseren en onze standaard ECO1 sluitmachine voorzien van servo aangedreven ster werd voor deze afvulmachine geplaatst welke uitgerust met een parallel overgang en loopt door naar de bestaande etiketteer machine d.m.v. parallel overzetbanden.

De capaciteit van deze afvullijn werd vastgelegd op 2200bph en verwerkt flesjes tussen 15ml en 250ml met verschillende cosmetische zalfjes , crèmes etc…. Deze standaard afvullijn was operationeel in een periode van 14 weken na bevestiging.

Tegen half oktober 2019 besliste deze om ook een extra half automatische trigger sluitmachine te bestellen voor het verwerken van pompjes op een zeer flexibele wijze en werd deze machine een week later opgestart.

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Rechthoekige opzettafel
  • PS4 afvulmachine
  • Standaard ECO1 sluitmachine
  • Capline H/A trigger en pompjes sluitmachine
  • Ronde verzameltafel

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.