Standaard afvullijn sappen

Na het realiseren van verschillende automatische afvullijnen voor verse sappen in Nederland en België besliste onze Duitse klant om ook een automatische EFM afvullijn te plaatsen voor het verwerken van verse sappen in 3 PET vierkante – en ronde fles formaten.

Deze lijn bestaat uit een standaard PS4 servo gestuurde afvulmachine welke is uitgerust met alle standaard optionele oplossingen betreft controle aanwezigheid flessen alsook aangaande alle elementen voor een vlotte en volledige reinigingsprocedure. Een bestaande pomp zorgt voor een correcte product toevoer en werd gekoppeld met onze niveau controle gemonteerd in de RVS product tank.

Onze enkelvoudige ECO1 sluitmachine sluit alle gevulde flessen met 2 type schroefdoppen en het geheel werkt aan een capaciteit van 2000bph en dit op 60ml flesjes alsook 250ml en 750ml flessen. Hierna worden de flessen opgevangen in aparte vergaarbakken voor verdere HPP ( High pressure processing ) behandeling.

Na deze specifieke product behandeling worden de flessen manueel op onze rechthoekige opzettafel geplaatst welke de flessen naar de dubbelzijdige etiketteermachine leidt. Hier worden de flessen , na centrering en spatiëren , voorzien van een links – rechts etiket en worden deze opgevangen door onze ronde buffer tafel waar ze verder manueel worden ingepakt in specifieke rondom karton verpakkingen.  

Deze  afvullijn is operationeel sinds maart 2019.

Omwille van het gigantische succes werd er inmiddels beslist om een hoge capaciteitslijn te plaatsen specifiek op de 60ml shotjes maar kan ook worden uitgerust voor verwerking van de 250ml flessen. Deze afvullijn zal werken aan een capaciteit van 6000bph en zal worden opgebouwd uit een automatische unscrambler onze 10kops servo gestuurde piston vuller , onze 6kops sluitmachine en een servo gestuurde roterende etiketteermachine. Omwille van innovatieve ontwikkelingen kunnen de flessen met etiket nu ook verwerkt worden via de HPP behandeling. Een aparte verpakkingslijn zal zorgen voor een automatische verpakking in Amerikaanse vouwdozen. Deze afvullijn en verpakkingsmachine zal worden opgestart in augustus 2020 en wordt dus nog vervolgd.

Om de eerste verhoogde productie noden op te vangen zorgen we eerst voor een tijdelijke afvullijn welke onze klant zal kunnen gebruiken vanaf begin februari 2020 tot oplevering van de nieuwe hoge capaciteitslijn.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Rechthoekige opzettafel
  • PS4 afvulmachine
  • Standaard ECO1 sluitmachine
  • ET3000 etiketteermachine
  • Ronde verzameltafel

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.