Flexibele lijn opgestart bij logistieke gigant in Antwerpse haven.

Na een voorstudie van bijna 3 jaar met meerdere project managers besliste deze gigant in logistiek in de Antwerpse haven , met activiteiten en depots wereldwijd , te investeren in een volledige en flexibele afvullijn om hoofdzakelijk motor olie producten af te vullen maar ook detergenten , reinigingsproducten etc..

Deze afvullijn bestaat uit een rechthoekige opzettafel met inliner om ook ronde verpakkingen te kunnen verwerken. Een zeskops flowmeter afvulmachine welke in een tweede fase kan uitgebreid worden naar een achtkops. Deze machine is ook uitgerust met een 1.6 collector om in gesloten circuit grondig te reinigen onder druk en zelfs met korte stoom injectie. Een enkelvoudige servo gestuurde sluitmachine ECO1 XL met horizontale doppen toevoer zorgt voor een correcte sluiting van alle type doppen. Een automatische inductie sealer zorgt voor een zekering van de bussen alsook een full option rechtlijnige etiketteermachine zorgt voor een volledige correcte etikettering van ronde bussen , dubbelzijdige etikettering en ook ovale verpakkingen worden perfect gecentreerd en een verzameltafel buffert de afgewerkte verpakkingen.  

Deze volledige lijn behaalt een capaciteit tot 2200bph op basis van de 1L verpakkingen en wordt bediend door 2 operatoren welke ervoor zorgen dat de lege verpakkingen worden aangevoerd en de afgewerkte verpakkingen worden verpakt en gepelletiseerd.

Deze afvullijn is operationeel sinds begin juli 2018.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Rechthoekige verlengde toevoertafel
  • 6kops flowmeter afvulmachine
  • ECO1-XL sluitmachine
  • ET3000 etiketteermachine
  • Ronde buffertafel

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.