Volledige en flexibele duo chocopasta afvullijn voor Algerije.

De Interpack beurs in Düsseldorf in mei van 2017 genereerde een enorme interesse in onze rechtlijnige afvullijnen en mogelijkheden. Dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan en werden er reeds verschillende contracten afgesloten voor klanten in IJsland , Dubai en Australië.

Voor een groot voedingsbedrijf in Oran – Algerije was er nood aan een nieuwe afvullijn voor het produceren van duo chocopasta en single chocopasta producten en verpakkingen. De te verwerken verpakkingen betreft verschillende formaten van PET potten en glazen potten met schroefdeksels alsook type schaaltjes met opdruk deksels. Deze worden door middel van een aparte automatische ontstapelaar geplaatst op de invoerbaan.

Deze afvullijn werd in hoofdzaak gespecifieerd voor de PET – en glazen potten met schroefdeksels en de maximum capaciteit werd vastgelegd op 1800 tot 2000bph. De ronde toevoertafel zorgt voor een constante aanvoer van lege potten welke eerst worden uitgeblazen door onze inline air rincer. Onze 4/4 dubbel uitgevoerde servo piston afvulmachine zorgt voor een mooie dosering van beide producten gelijktijdig en worden verder doorgevoerd naar onze dubbelwerkende sluitmachine.

De servo gestuurde sluitmachine werkt via linkse zijde betreft verwerking potten met schroefdeksels en via de rechter zijde wanneer de schaaltjes worden geproduceerd. Hierbij worden de opdrukdeksels automatisch onstapeld en opgedrukt. De potten worden door middel van een inductie sealer verzekerd en lopen verder door naar de roterende etiketteermachine. Dit betreft een mechanische uitvoering met 4 platforms omwille van volledig rondom etikettering van ovale potten alsook het voorzien van een apart top etiket op de deksels.

De afgewerkte verpakkingen worden opgevangen door middel van een buffertafel waar een operator deze verpakkingen plaatst op kartons in de juiste configuraties. Hierna worden deze verder automatisch doorgevoerd door de krimp folie machine.

De volledige afvullijn werd door onze diensten gemonteerd en opgestart op basis van de verschillende verpakkingen en toepassingen en werden de lijn operatoren en technici opgeleid gedurende een volledige week.

Deze volledige afvullijn werd afgenomen in ons fabriek in april 2019 en is operationeel sinds eind augustus 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Ronde opzettafel
  • Inline air rincer
  • PS4/4 afvulmachine voor duo vulling
  • ECO1/1 sluitmachine met dubbele werking
  • Inductie sealer
  • Roterende etiketteermachine
  • Codeer unit
  • Ronde buffertafel
  • H/A krimp folie verpakkingsmachine

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.