Volledige en flexibele combinatie afvullijn 4.1.1. voor sappen & confituren.

Na een periode van onderzoeken aangaande best mogelijke en meest flexibele oplossing werd er gezamenlijk gekozen voor een combinatie afvullijn met als insteek een zeer snelle – en eenvoudige ombouw tussen de ROPP en twist-off sluitingen.

De ronde glazen flessen worden op de toevoertafel geplaatst en ingevoerd in het 4kops afvul gedeelte. Dit zijnde een servo gestuurd piston afvul principe welke zich perfect leent voor deze producten en toepassingen. Na het vullen worden de flessen overgenomen in de ster welke is voorzien van 2 sluit kolommen. 1 sluitkolom is uitgerust voor het sluiten van ROPP doppen en 1 is voorzien om de twist-off deksels te sluiten. Beide sluitkolommen werden voorzien van hun eigen toevoersysteem welke wordt aangevuld met 1 doppen elevator. Bij het uitvoeren worden alle sluitingen op positie en hoogte gecontroleerd.

Hierna worden de flessen direct opgevangen door de transportband van de etiketteer machine welke alle flessen voorziet van een rondom etiket en worden deze gecodeerd en worden deze opgevangen op de ronde verzameltafel.

In maart van 2021 wordt er een automatische kartonneermachine geplaatst welke het volledige proces automatisch zal laten lopen in verschillende configuraties. Deze MP500 type verpakkingsmachine is uitgerust met een transit transportbaan welke gebruikt kan worden voor speciale toepassingen met kortere productie runs. Zo blijft het geheel zeer flexibel alsook betaalbaar.

De gehele lijn draait aan een maximum capaciteit van 2000bph.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Ronde opzettafel.
  • 1.1. afvul – en sluit monoblock
  • Rondom etiketteermachine.
  •  
  • Ronde verzameltafel.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.