Volledige 2.1 ATEX afvul – en sluit monoblock lijn voor jerrycans

Na het realiseren van een eerste Atex afvullijn in 2019 voor klein verpakkingen diende er nu ook een soortgelijke oplossing te komen voor het verwerken van 2.5L tot 30L jerrycans en dit ook onder Atex omstandigheden.

Hiervoor werd er een vol automatische ATEX lijn gerealiseerd welke opgebouwd uit een verlengde rechthoekige toevoertafel welke parallel gemonteerd ten opzicht van de afvul – en sluit monoblock omwille van beschikbare productie ruimte.

Om de huidige gestelde capaciteit te kunnen behalen werd er een 2.1 Atex monoblock ontwikkeld voorzien van 2 mass flowmeters met een geïntegreerde RVS316 buffertank van 500L. Een ATEX schroefspindelpomp zorgt voor de nodige toevoer vanuit de bestaande externe RVS buffertanks. Deze is volledig voorzien van veiligheidsglas. De jerrycans  worden automatisch ingevoerd door middel van een verlengde rechthoekige toevoertafel en worden de jerrycans automatisch gevuld en gesloten in het 2.1 monoblock systeem en worden deze jerrycans vervolgens aan beide zijden voorzien van een etiket. Het geheel is gekoppeld aan onze remote assist voorziening. Het geheel is zodanig ontworpen dat deze lijn kan uitgebreid worden naar een 4.1 monoblock in een volgende fase waardoor de capaciteit op een eenvoudige wijze kan verdubbeld worden.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Verlengde rechthoekige toevoertafel.
  • 1 Atex monoblock met 2 Masflowmeters en 1 heavy duty sluiter.
  • ET3000 etiketteermachine.
  • Alle vereiste transportbanen.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.