Verhogen & verbeteren afvul capaciteit op confituren en jams.
10/04/2022

Voor deze Belgische producent van hoogwaardige confituren en jams , welke op 7km afstand van honing producent, diende zich een efficiëntie oefening aan om zowel de afvul capaciteit drastisch te verhogen maar ook om werkuren en verpakken serieus te beperken. Onze klant verhoogde de processing capaciteit waardoor er veel sneller moest afgevuld worden en het spoelen / reinigen van de gesloten potten en flessen verviel.

Hiervoor werd er een rechthoekige opzettafel voorzien , om de nodige buffer te creëren , welke de lege flessen voedt naar onze PS6 afvulmachine en worden de flessen en potten nu gevuld aan een gemiddelde capaciteit van 3.000bph. Deze nieuwe afvul capaciteit werd gekoppeld aan bestaande twist-off sluitmachine en worden alle gevulde – en gesloten verpakkingen rechtstreeks in kunststof bakken geplaatst. Het afspoelen en reinigen van alle verpakkingen kwam hierdoor te vervallen en bespaarde onze klant behoorlijk veel aan werkuren , extra manipulaties alsook water – en energie verbruik. Deze producten worden afgevuld aan 95°C+.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Rechthoekige opzet / toevoertafel voorzien van inliner voor ronde verpakkingen.
  • PS6 (servo gestuurde piston afvulmachine) voorzien van alle mogelijke opties en hygiënische toevoerpomp welke de producten overpomp vanuit 300L normwagens met rechtstreekse connectie. In de RVS product tank werd er een horizintaal roerwerk gemonteerd zodat alle producten steeds homogeen worden afgevuld.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.