Upgrade bestaande motor olie afvullijnen.

Dit Belgisch , bedrijf gespecialiseerd in het afvullen van allerhande motor oliën en smeermiddelen , beschikt over 3 volledige afvullijnen. De 2 bestaande en verouderde sluitmachines waren aan vervanging toe en werd er gekozen voor onze flexibele enkelvoudige sluitmachines. Dit betreft 2 ECO1-XL type sluitmachines.

Beide sluitmachines werden uitgerust met horizontale doppen toevoer omwille van goede en veilige toegankelijkheid daar er verschillende keren per dag van formaat werd gewijzigd. De XL , extra grote , uitvoering biedt de mogelijkheid om grotere jerrycans te kunnen verwerken alsook kleinere 250ml cans. Aan de uitvoerzijde werd er ook een detectie en reject systeem voorzien met RVS opvangtafel voor het geval dat er toch een bus zou doorgaan zonder dop en niet correct gesloten dop.

Beide sluitmachines werden geïntegreerd in de bestaande afvullijnen en werken vlot aan een capaciteit van 2200bph en alle formaatdelen voor de bussen en doppen zijn 1op1 uitwisselbaar. Ook werden beide sluitmachines uitgerust met een verlengde in – uitvoerbaan zodat er een correcte en vlotte parallel overgang kon voorzien worden vanaf de afvulmachine en naar de bestaande etiketteermachine.

In de opstartfase heeft onze remote assist ook zijn nut wederom bewezen om de toen onervaren operatoren te ondersteunen in een minimum van tijd en zonder enige kosten.

Deze uitbreiding van deze afvullijn is operationeel sinds begin februari 2018.

Inmiddels werd er een derde ECO1 sluitmachine geplaatst voor het verwerken van alle klein verpakkingen tot 1L en hierdoor was onze standaard uitvoering van enkelvoudige sluitmachine meer dan voldoende en werkt op dezelfde basis principes als beide ECO1 XL sluitmachine waardoor instellingen en formaatwissels voor de lijn operatoren kinderspel werd. Deze derde sluitmachine werd opgestart in september 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • 2 x ECO1-XL sluitmachine
  • 1 x ECO1 standaard sluitmachine

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.