Uitbreiding emmer productie voor speculaas pasta
24/04/2022

Een dochter onderneming van de meeste bekende speculaas pasta producent moest de bestaande emmer productie efficiënter maken in het na traject van het afvullen. Een bestaande half automatische afvul installatie moest uitgebreid worden zodat er minder manuele handelingen vereist waren.

Hiervoor hebben we een automatisch deksel ontstapelsysteem voorzien welke uitgerust met een instelbare deksel opdruk roller welke zowel de 3kg als de 8kg emmers probleemloos kan verwerken. De operator plaats de gevulde emmers op de tapijt transportbaan met continue werking en een indexeringssysteem zorgt voor het correct positioneren van deze emmers onder het deksel systeem.

Na een kopse overgang worden de gevulde – en gesloten emmers overgenomen door de continue lopende tapijt transportbaan van de etiketteermachine. Deze etiketteermachine is voorzien van een 3rollen systeem welke zorgt voor het aanbrengen van 1 etiket georiënteerd t.o.v. de handvaten. Hierna worden de afgewerkte emmers doorgevoerd naar de vrijlopende buffer rollenbaan en worden deze manueel op de palet geplaatst.

 

Machine lijn is opgebouwd uit:

  • Deksel ontstapelsysteem met opdrukker met eigen tapijt transportbaan en indexering.
  • 3rollen etiketteersysteem met eigen transportbaan en correcte kopse overgangen.
  • Vrijlopende buffer rollenbaan.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.