Tweede volledige zuivel & water afvullijn voor IJslands zuivelbedrijf.

Na het opstarten van een eerste afvullijn voor zuivelproducten en sauzen in 2015 koos dit IJslands zuivelbedrijf wederom voor de EFM oplossingen. Deze afvullijn verwerkt zowel zuivel producten alsook water en dit aan een capaciteit tot 4000bph. Dit voor ronde PET flessen 330ml , 500ml , 750ml en 1000ml welke worden gesloten door Bericap schroefdoppen alsook glazen flessen welke ook worden gesloten door een ander type schroefdoppen.

De lege PET flessen worden gedumpt in de interne buffer van de unscrambler welke de flessen verder doorvoert naar de speciaal ontworpen Triblock systeem. De glazen flessen worden doorgevoerd via onze rechthoekige opzettafel voorzien van inliner. Hier worden de flessen automatisch gereinigd door middel van de roterende 24kops rincer en worden ze afgevuld door een geïntegreerde 8kops servo piston afvul systeem. De 4kops roterende sluitmachine zorgt voor een perfecte sluiting van de bericap schroefdoppen. De gevulde flessen lopen ook onder een UV tunnel licht net voordat deze worden gesloten.

Na het uitvoeren uit het Triblock systeem worden de gevulde en gesloten flessen naadloos overgenomen door onze enkelvoudige etiketteermachine welke uitgerust met een rondom station daar alle verpakkingen ronde flessen zijn welke moeten voorzien worden van een volledig rondom etiket.

Het gehele Triblock is voorzien van onze remote assist module om snel en vlot enige issues te kunnen detecteren en oplossen.

Deze volledige afvullijn werd afgenomen in ons fabriek half december 2018 en is operationeel sinds eind januari 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Unscrambler
  • Rechthoekige opzettafel
  • Triblock systeem voorzien van carrousel rincer, inline 8kops flowmeter en 6kops roterende sluitmachine
  • ET3000 etiketteermachine

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.