Stappen in automatiseringsproces voor koude sauzen

Gedurende vele jaren werd de productie van koude sauzen in PET flessen gerealiseerd met een half automatische piston afvul unit en werden deze manueel gesloten met een opdrukdop.

Om de productie efficiënter te maken werd onze standaard half automatische pneumatische piston vuller opgebouwd op een robuuste en mobiele RVS steun welke voorzien van telescopische elektrische hoogteregeling. Een sanitaire toevoerpomp werd ingebouwd onderaan deze steun welke direct wordt gekoppeld met de 200L normwagens en deze pomp wordt verder aangestuurd door onze niveau controle gemonteerd in de RVS trechter bovenop de afvul unit.

Onze enkelvoudige ECO1 automatische sluitmachine zal verder zorgen voor een correcte sluiting van de 3 PET fles formaten welke worden gesloten d.m.v. een opdrukdop. Deze sluitmachine is uitgerust met een servo gestuurde ster zodat de capaciteit in de toekomst kan opgedreven worden tot 2200bph en dit wanneer er een vol automatische 4kops afvulmachine wordt voor geplaatst. Onze parallel overgang zorgt verder voor een mooie overgang naar de bestaande etiketteermachine.

Deze volwaardige afvul unit met ingebouwde pomp werd opgestart tegen eind december 2019 en wordt de automatische sluitmachine opgeleverd in maart 2020.  

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • H/A V-Type afvulmachine met mobiele steun en elektrische hoogteregeling en pomp
  • ECO1 sluitmachine

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.