Speciale combinatie monoblock 4.2.2. voor pharmaseutisch bedrijf

Dit Nederlands pharmaseutisch bedrijf was op zoek naar een zeer flexibele doch compacte oplossing betreft afvullen en sluiten van een uiteenlopende waaier van specifieke toepassingen.  Het systeem moest plastiek vierkante flessen kunnen verwerken , glazen flessen met speciale schroefdoppen en krimpsluitingen + plaatsen van rubberen inserts alsook twist-off deksels op glazen potten.

Een korte ombouw tijd tussen deze zeer uiteenlopende toepassingen was ook een zeer belangrijk element zodat enige “ down tijd “ tot een absoluut minimum kon beperkt blijven.

Hierdoor werd er een speciale 4.2.2. monoblock ontwikkeld welke opgebouwd uit verschillende stations die telkens volledig werden ingericht per toepassing. Omwille van de aard van de producten werden er 4 peristaltische afvul units geplaatst welke voorzien van individuele afvullansen met positieve afsluiting.

Na het vullen werden er 4 specifieke en doelgerichte sluit systemen voorzien per toepassing zodat er geen enkele ombouw is vereist tussen deze specifieke doppen en sluitingen. Er wordt simpelweg gekozen welk systeem er moet gebruikt worden per productie eenheid. Deze bestaan uit trilkommen alsook lucht hoppers afhankelijk van de toepassingen en voorzien van pick & place units of afsleep systemen.

Omwille van bepaalde standaard in print & apply etiketteermachines werd er een extern print & apply systeem mee geïntegreerd inclusief de vereiste sturingen en sensoren.

Een ronde toevoertafel met RVS doorvoerblad zorgt voor een constante toevoer van lege verpakkingen en de ronde buffertafel vangt de afgewerkte verpakking op voor verdere manuele verpakking en dit tot een productie capaciteit van 1800bph. De totale lengte van deze afvullijn komt op nog geen 6500mm.

Deze  afvullijn is operationeel sinds maart 2018.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Ronde toevoertafel
  • Combinatie machine
  • Etiketteermachine
  • Ronde buffertafel

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.