Speciale afvullijn voor flessen, potten & emmers

Voor deze klant, welke reeds 80 jaar gespecialiseerd is in het produceren van hoogwaardige sauzen, hadden wij de uitdaging om een flexibele afvullijn uit te werken welke geschikt is voor flessen, potten en emmers.

Deze lijn is opgebouwd uit een 4kops servo gestuurde lobbenpomp afvulmachine en biedt verschillende voordelen ten opzichte van de andere standaard afvul principe zoals de servo piston vulmachines alsook de flowmeter afvulmachines.
Deze voordelen houden in dat er op een zeer correcte wijze kleine en grote volumes kunnen worden afgevuld met een grote nauwkeurigheid. Ook kunnen er dun vloeibare dan wel dik viskeuze producten verwerkt worden, zelfs met stukjes in het product.

Ook werd de sluitmachine anders uitgevoerd en door het gebruik van een servo gestuurde ster kan deze sluitmachine zowel links als rechts werken. Dit biedt het voordeel dat één zijde is ingericht voor het toevoeren en sluiten van schroefdoppen en de andere zijde is ingericht met een deksel ontstapelaar en opdrukker. De ombouw tussen deze zeer uiteenlopende toepassingen en verpakkingen gebeurt dan ook op een zeer beperkte tijd.
Deze lijn werd verder voorzien van een vol automatische etiketteermachine uitgerust met drie etiketteerkoppen om ook hier een snelle en doeltreffende formaatwissel te kunnen realiseren. De afgewerkte verpakkingen eindigen op onze buffertafel.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.