Speciaal project met afvullijn en processing voor Mongolië

Na een periode van meer dan 3 jaar van gesprekken en een bezoek ter plaatse nabij Ulaanbaatar in 2017 om alle specificaties in detail door te nemen alsook om te analyseren welke bestaande machines en elementen konden gerecupereerd worden om verder te kunnen integreren in het nieuwe geheel.

De volledige lijn is voorzien om tomaten puree en eetbare oliën te verwerken in ronde – en ovale 100ml en 170ml glazen potten met twist-off deksels aan een capaciteit van 4000bph.

De volledige lijn is opgebouwd uit een 8kops afvulsysteem op tijdschakeling om 10ml tot 15ml eetbare olie te doseren , een pocket vuller voorzien van 37 stations om gesneden groentjes te vullen , een 8kops servo gestuurde piston vuller uitgerust met horizontaal roerwerk  en een vacuüm detectie systeem. Deze systemen werden voorzien van remote assist en EFM zorgde ook voor alle nieuwe transportbanen en lijnsturing.

Hierbij werden verschillende mengtanks en holding tanks op skid gemonteerd voorzien van alle buizenwerk , krachtige en hygiënische pompen alsook volledige lijn sturing voor de processing. De bestaande sluitmachine en etiketteermachine konden mee terug geïntegreerd worden.

Er werd een periode van 10 dagen voorzien voor installatie , opstart en opleiding van het geheel en dit uitgevoerd door 2 ervaren service monteurs.

Deze volledige afvullijn werd afgenomen in ons fabriek in april 2019 en is operationeel sinds eind juni 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Speciale 8kops afvul unit op tijd
  • PS8 afvulmachine
  • Pocket vuller voor vaste stoffen
  • 4 mengtanks
  • 4 holding tanks

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.