Optimaliseren productie innovatie ecologische producten

Na een lange kennismakingsperiode en het onderzoeken van bestaande productie elementen in combinatie met nieuwe toepassingen werden verschillende stappen gezet voor 3 verschillende productie lijnen.

Lijn 1 voor klein verpakkingen werd samengesteld uit een gereviseerde 4kops pneumatische piston afvulmachine en onze flexibele , half automatische en rechtlijnige trigger sluitmachine welke ook alle andere pompjes en schroefdoppen kan verwerken. Deze lijn werd opgesteld in een dubbele U-opstelling omwille van integratie van de bestaande EVOSPRAY sluitmachine en de bestaande etiketteer machine. Alle vereiste transportbanen en lijnsturingen en overgangen werden hierbij ook voorzien en de lijn draait tot een capaciteit van 1800bph.

Lijn 2 voor groot verpakkingen was een eenvoudige oefening om de bestaande afvul – en sluitmachine te kunnen opstellen als U-afvullijn. Hiervoor werden enkel 2 bijkomende bocht transportband secties voorzien van de vereiste overgangen.

Lijn 3 betreft een aparte roterende tube productie systeem welke uitgerust met een tube magazijn voor lege tubes + automatische invoer in de carrousel pucks. Vervolgens worden de tubes automatisch gepositioneerd , gevuld , geplooid , geseald + codering en geknipt alvorens automatisch te verwijderen uit de carrousel.

Deze verschillende afvullijnen werden opgeleverd tegen begin september 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • Op maat gemaakte transportbanden + verbindingen en parallel transfers en sturing.
  • 4kops pneumatisch afvulmachine
  • Capline H/A trigger sluitmachine
  • Roterend Tubeline systeem

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.