Flexibele lineair tube productie systeem met uitbreidingsmogelijkheden

Nieuwe samenwerking zorgt gelijk voor mooi project bij groeiend Nederlands cosmetica bedrijf voor een grote variëteit aan tubes.  Het systeem verwerkt zowel plastiek – als alu tubes omwille van dubbel uitgeruste stations op het in lijn doorvoer systeem.

Een buffer zorgt voor een continue toevoer van de lege tubes welke deze naadloos plaatst in de op maat gemaakte inserts , welke snel – en eenvoudig uitwisselbaar , en wordt eerst de aanwezigheid gecontroleerd. De lege tubes worden vervolgens op hoogte gedrukt en georiënteerd op basis van streep detectie. Hierna worden de tubes gevuld door middel van een mechanische piston vuller. Wanneer er gewerkt wordt met plastiek tubes worden deze voorverwarmd en aansluitend gesloten / geseald. Bij werking op alu tubes worden de tubes door middel van een ander station ( eenvoudige keuze via touch panel ) gesloten dankzij het plooistation.

De afgewerkte tubes worden gecontroleerd uitgestoten en worden horizontaal opgevangen door een vlakke uitvoertransportbaan en werkt aan een capaciteit van 4000 tot 5000bph. Het huidige monorail systeem kan in een tweede fase uitgebreid worden naar een duo-rail systeem waardoor de capaciteit verdubbeld.

Deze tube productie lijn werd opgestart in februari 2019.

Omwille van het gigantische succes werden er inmiddels 2 bijkomende lijnen besteld welke inclusief automatische verpakkingsmachines en zullen worden geplaatst in maart 2020.           

Het gamma aan tube productie machines start vanaf compacte roterende systemen tot een capaciteit van 2000bph en kunnen er volautomatische tube afvul – en verpakkingssystemen voorzien worden tot een capaciteit van 24.000bph.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • 1 x MTL100 lineaire tube afvulsysteem in 2019
  • 2 x MTL100 lineaire tube afvulsysteem in 2020
  • 2 x AA100 lineaire tube verpakkingsmachines in 2020.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.