Flexibele cosmetica afvullijn voor pucks

Voor deze cosmetica producent diende we een zeer flexibele “ Puck lijn “ te ontwikkelen en dit voor een 150tal verschillende type flesjes zijnde vierkant , ovaal en cilindrisch en een 30tal verschillende doppen en pompjes. De productie capaciteit werd vastgelegd op een gemiddelde van 3.000bph. Deze zeer flexibele lijn is opgebouwd uit een carrousel type transportbaan zodat de pucks automatisch “ leeg “ retour gaan naar de start van de afvullijn.

Er werden twee PS6 type zeskops sevo gestuurde “ full option “ afvulmachines voorzien om elk een zeer specifieke productgroep ( crèmes , zalf , shampoo , lotions gels, zonnemelk etc… ) te verwerken zodat er geen enkele contaminatie kon ontstaan tussen deze beide productgroepen. Een afvulmachine werd dan ook uitgerust met een druk buffer tank welke continue onder 1bar druk staat. Na het afvullen van de flesjes werden de doppen of pompjes manueel geplaatst door 2 operatoren en worden ze allen automatisch gesloten door onze ECO2 type sluitmachine welke voorzien van 2 sluitkolommen. Deze sluitmachine is ook uitgerust met een detectie en reject unit en worden deze gecontroleerd op correcte torque sluiting.

Hierna worden de gevulde en gesloten flesjes overgenomen door ons parallel overzet banden systeem welke de flesjes vanuit de pucks overneemt en de flesjes naadloos plaatst op de transportband van de etiketteermachine.  Via een “ down slope “ gaan de lege pucks terug naar de start van de lijn.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.