Doorgroei afvullijn voor jerrycans en flessen voor Marokkaans chemiebedrijf.

Deze nieuwe klant moest zijn bestaande half automatische afvul unit uitbreiden voor het behalen van een hogere capaciteit en verhogen van de efficiëntie. Hiervoor werd gekozen voor ons doorgroei concept welke in een tweede fase een verdubbeling van capaciteit kan behalen en het sluiten verder te automatiseren. Deze basis afvullijn werd voorzien van een 6000L RVS mengtank welke gekoppeld met het afvulsysteem. Het 2kops massflow meter vulsysteem is  opgebouwd op een 4kops frame zodat deze eenvoudig kan verdubbeld worden. Deze verwerkt 20L en 5L jerrycans alsook 1L ronde flessen.

De sluitmachine werkt als een half automatische sluitmachine , waar de doppen manueel op de gevulde verpakkingen wordt geplaatst. De machine is voorbereidt om deze vol automatisch uit te rusten zodat ook de operator niet meer vereist is.

De etiketteermachine is voorzien voor het 2zijdig etiketteren van de jerrycans ( met ook een mogelijkheid om op drie zijdes een etiket aan te brengen ) en  met een omrolstation zodat ook de 1L ronde flessen correct kunnen worden voorzien van een volledig rondom etiket. Alle afgewerkte verpakkingen worden opgevangen door een vrijlopende buffer rollenbaan voor verdere manuele verpakking en stapelen.            

Deze  afvullijn is operationeel sinds eind augustus 2018.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • RVS holding tank met roerwerk 6000L
  • 2kops flowmeter afvulmachine
  • Jerrycan sluitmachine
  • Jerrycan etiketteermachine
  • Vrij lopende buffer rollenbaan.

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.