Automatische afvullijn met specifieke voorzieningen ter verwerking van pindakaas

Na een lange gezamenlijke voorstudie in 2018 werd er begin 2019 beslist om een automatische EFM afvullijn te plaatsen voor het verwerken van een varia aan pindakaas producten in 3 plastiek pot formaten. Het bereik van de individuele cilinders werd vergroot omwille van de te verwerken potten met een volume tot 1150ml. Omwille van de verschillende product samenstellingen werd er een verwarmde RVS product tank voorzien welke uitgerust met een horizontaal demonteerbaar roerwerk zodat ook “crunchy” pindakaas kan verwerkt worden die wordt vermengd met pinda – of chocolade stukjes. Een bijkomend bordes zorgt ervoor dat het geheel heel toegankelijk blijft en zorgt mee met de andere voorzieningen voor een vlotte en grondige reiniging van de gehele afvulmachine.

Onze vierkops sluitmachine zorgt voor correcte sluiting van de verschillende schroefdeksel formaten en worden de potten geïnjecteerd met stikstof tijdens het sluit proces en zorgt voor een langere houdbaarheidsdatum. Om deze extra toepassing correct te laten verlopen werd de sluitkolom volledig afgesloten met scharnier panelen welke tijdens productie gesloten blijven. Wanneer er toch een pot niet – of niet correct gesloten is wordt deze d.m.v. onze “vinger uitstootsysteem” automatisch verwijderd en opgevangen op een extra parallel transportband sectie.

Alle vereiste transportbanen werden uiteraard ook voorzien welke uitgerust met alle lijnsturingen en het geheel wordt ondersteund door onze remote assist service.

Deze lijn werd opgestart in november 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • PS8 afvulmachine met horizontaal roerwerk
  • RS4 roterende sluitmachine
  • Detectie unit met vinger type uitstoot systeem

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.