Afvulmachine en sluitmachine voor verf gigant in Australië

De Interpack beurs in Düsseldorf in mei van 2017 genereerde een enorme interesse in onze rechtlijnige afvullijnen en mogelijkheden. Dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan en werden er reeds verschillende contracten afgesloten voor klanten in Algerije , Dubai en IJsland.

Via onze Australische agent , welke we leerde kennen tijdens deze Interpack beurs , hebben we onze eerste afvullijn geplaatst en opgestart “ down under “ en dit voor een groot concern op het vlak van verven.

Hiervoor werd er een 6kops servo gestuurde piston afvulmachine voorzien welke uitgerust met enkele specifieke opties en dit voor het afvullen van 250ml en 500ml plastiek potten. De afgevulde potten met minimaal 10mm headspace lopen verder door naar de vierkops sluitmachine. Deze sluitmachine is voorzien van 2 aparte horizontale doppen toevoeren zodat een deksel formaat wissel zeer snel en eenvoudig is uitgevoerd. Beide machines werden mee geïntegreerd in de volledige afvullijn welke door onze agent werd geplaatst. Dit gaande vanaf de unscrambler tot aan de verpakkingsmachine.

De lijn is ook voorzien om 100ml en 1000ml potten met andere schroefdeksels te verwerken maar volgen in een tweede fase.

Deze afvullijn werd afgenomen in ons fabriek eind november 2018 en is operationeel sinds eind januari 2019.

Machine lijn is opgebouwd uit :  

  • PS6 afvulmachine
  • RS4 roterende sluitmachine

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.