Afvullijn voor koelelementen voorzien van speciale ultrasoon sluitmachine.

Een standaard afvullijn voor het verwerken van KOELELEMENTEN bestaat niet en diende we hiervoor een zeer flexibele afvullijn te ontwikkelen. Dit voor het verwerken van een 20tal formaten tussen 90ml en 1500ml en aan een nominale capaciteit van 4000bph.

Onze 6kops servo gestuurde piston afvulmachine is de enige vrij (standaard) machine in deze lijn, al is deze ook uitgerust met enkele specifieke opties. Maar het separeren en plaatsen van de insert doppen, het ultrasoon sluiten en de uitvoer buffer is een zeer specifieke ontwikkelingen. Een mooie uitdaging voor onze design engineers.

De koel elementen worden na het afvullen rechtstreeks overgenomen door de sluitmachine en worden doorgevoerd en gepositioneerd in de ster van de sluitmachine. De insert dopjes worden door middel van tril kom gesorteerd en op een dubbele lijn aangebracht aan het speciaal ontwikkelde pick & place systeem welke de dopjes met vacuüm opneemt en in de koelelementen plaatst terwijl er lichte druk wordt gezet op de zijkanten van de koel elementen zodat de overtollige lucht eerst kan ontsnappen. Een geïntegreerde ultrasoon unit werd mee ingebouwd ( i.p.v. een standaard sluit kolom ) en zorgt ervoor dat de dopjes worden “ versmolten “ met de koelelementen welke zorgt voor een perfecte hermetische afsluiting.

De speciale invoer baan zorgt ervoor dat de koelelementen één voor één op een correcte wijze worden ingevoerd naar de afvulmachine. De speciaal ontwikkelde uitvoer bufferbaan werkt op gelijke basis, waarna de verpakkingen manueel in karton dozen worden verpakt.

Deze  afvullijn werd opgeleverd in de tweede helft van april 2018.

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Rechte toevoerbaan
  • PS6 afvulmachine
  • Speciale ECO1 sluitmachine met ultrasoon sluiting
  • Rechte uitvoer bufferbaan

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.