6 kops flowmeter afvul installatie voor verse fruitsappen opgestart

In 2009 installeerde we reeds een 4 kops roterende RS4 type sluitmachine voor het verwerken van PET flessen gevuld met vruchtensappen.

Inmiddels was een snellere en meer accurate afvul installatie aan de orde en werden we hiervoor door onze klant gecontacteerd. Er werd snel geopteerd voor een 6kops flowmeter afvulmachine welke qua basis machine voorradig was in onze showroom. Na het uitvoeren van enkele specifieke producttesten toleranties en snelheid werd er overgegaan tot installatie van deze 6kops afvulmachine voor de reeds bestaande 4kops roterende EFM sluitmachine.

De 6kops “ Promass “ afvulsysteem werd verder uitgerust met spoelpijpen voor CIP reinigingsprocedures , een RVS buffertank voorzien van roerwerk en sproeibollen. Vanuit deze buffertank verpompen wij het product direct met een lobbenpomp naar de flowmeters.

De gehele lijn verwerkt verschillende formaten / volumes van PET flessen en een groot gamma aan verse vruchtensappen en dit aan een maximum capaciteit van 3000bph. De lijn werd operationeel half augustus 2015.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.