3.1 Monoblock geplaatst voor erotische producten / glijmiddelen.

Na een lange en grondige voorstudie ronde besliste dit Rotterdams bedrijf om ons 3.1 monoblock afvul – en sluitsysteem aan te kopen om de bestaande productie te verhogen en efficiënter te maken alsook om met maximaal 2 operatoren te kunnen werken. De capaciteit van deze lijn werd vastgelegd op 1600bph maximaal. Het 3.1 monoblock systeem is uitgerust met een 3kops servo piston afvulsysteem welke via een rechtstreekse RVS connectie wordt aangesloten op de op hoogte geplaatste IBC. Hierdoor was RVS tank met niveau controle en een toevoerpomp niet nodig. Het systeem werd hierdoor voordeliger alsook eenvoudiger voor de reinigingsprocedures. Er werd ook aan 1.3 collector voorzien om de afvullansen , na productie , in te kunnen plaatsen en onder hogere druk te kunnen doorspoelen.

Omwille van het zeer groot gamma aan schroefdoppen , pompjes en sprays werd er geopteerd voor een half automatische sluitmachine waardoor een formaatwissel kinderspel werd. Enkel de sluitkop dient uitgewisseld te worden , afhankelijk van de toepassingen , en op hoogte te worden geplaatst welke door middel van referentie teller heel eenvoudig is.

Om de gevulde en gesloten ( niet steeds heel stabiele ) PET en HDPE verpakkingen op een 100% correcte wijze te kunnen overzetten naar de transportband van de etiketteermachine werd er een overzetband gemonteerd welke de verpakkingen naadloos overzet ongeacht hoe onstabiel deze zijn. Hierdoor kunnen de flessen ook onderaan gecodeerd worden tijdens het overzetten tussen de transportbanen.

Begin januari besliste deze klant ook om een nieuwe etiketteermachine aan te schaffen en hebben we op een termijn van 4 weken mee geïntegreerd.

Deze afvullijn verwerkt een 15tal verschillende flesformaten en een 12tal verschillende dop – spray – en pomp formaten. Verschillende flesformaten konden gecombineerd worden op één ster formaat zodat het aantal formaatdelen toch eerder beperkt bleef.

Deze  afvullijn is operationeel sinds eind januari 2018 en lijn 2 , met uitbreiding van krimp sleeving , werd operationeel in november 2019.

Omwille van het grote succes werd er inmiddels een volledige nieuwe 3.1 monoblock opgestart welke ook uitgerust met een identieke opstelling waardoor alle bestaande formaatdelen op beide lijnen kunnen gebruikt worden. Deze nieuwe lijn werd ook voorzien van een volledig automatische en innovatieve krimp sleeve lijn waar het krimp proces wordt gerealiseerd d.m.v. een combinatie warme lucht/infrarood krimptunnel. Een sleeve applicator Ulisse 2000 plaatst en positioneert de sleeves automatisch over de verschillende fles formaten en zijn allen full body sleeves.

 

Machine lijn is opgebouwd uit :

  • Ronde toevoertafel
  • 1 monoblock machine
  • Etiketteermachine
  • Overzetbanden
  • Krimp sleeve systeem
  • Ronde buffertafel

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.