2 afvullijnen voor voedingsbedrijf in Antwerpse haven.

In 2016 plaatste dit bedrijf reeds onze dubbele sluitmachine en een full option rechtlijnige etiketteermachine voor het sluiten en etiketteren van een breed gamma aan verpakkingen en doppen. Deze gaande van 250ml glazen flessen met pilfer proof ( ROPP ) caps , PET flessen met opdruk doppen , 2 formaten van HDPE flessen 900ml en 2500ml alsook PET bussen van 5L welke voorzien van schroefdoppen.

Deze verpakkingen worden vanaf heden ook door onze afvulmachine(s) afgevuld. Voor het gamma klein verpakkingen werd er gekozen voor een 4kops flowmeter vuller ( mogelijke uitbreiding naar 8kops ) en hiervoor een rechthoekige opzettafel en alle vereiste transportbanen en lijnsturingen. Deze wordt verder gekoppeld aan de bestaande sluit – en etiketteermachine. De volledige lijn draait aan een capaciteit van 2000bph.

Voor de groot verpakkingen ( 10L PET bidons + jerrycans en 15L karton verpakkingen met verschillende type schroefdoppen ) werd er een lijn gebouwd welke voorzien van een 3kops flowmeter vuller ( mogelijk uit te breiden naar een 6kops ) en een enkelvoudige sluitmachine welke uitgerust met zijbanden systeem i.p.v. stoppers omwille van de vormgeving van deze 15L verpakkingen alsook de 10L PET bidons aangaande frictie tussen deze bidons.

Beide afvulmachines werden voorzien van een externe RVS buffertank en krachtige toevoerpompen omwille dat de product holding tanks te ver verwijderd staan van de afvullijnen. Met beide lijnen worden er hoogwaardige vloeibare oliën en boters afgevuld.

Deze afvullijnen zijn operationeel sinds begin december 2018.

 

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.