ATEX afvullijnen voor flessen en jerrycans

Volledige 6.1 ATEX afvul – en sluit monoblock lijn voor jerrycans   

Na een uitgebreide pre-engineering in samenwerking met onze klant werd de keuze vastgelegd voor een vol automatische ATEX lijn voor het verwerken van groot verpakkingen. Dit tussen 5L en 30L jerrycans en voor een capaciteit van 400 cans per uur op basis van de 20L volumes. Eén van de specifieke vereiste was het automatisch ontdoppen ( alle bussen worden geleverd met dop ) en deze verder te ver transporteren naar de automatische sluitmachine. Hiervoor werd een “bandengoot” ontworpen welke boven en buiten de Atex monoblock loopt naar de pick&place van de sluitmachine.
Om de gestelde capaciteit te kunnen behalen werd er een 6.1 Atex monoblock ontwikkeld voorzien van 6 mass flowmeters met een geïntegreerde RVS316 buffertank van 500L. Een ATEX schroefspindelpomp zorgt voor de nodige toevoer vanuit de bestaande externe RVS buffertanks. Deze is volledig mee opgenomen in het Monoblock frame welke volledig voorzien is van veiligheidsglas. De jerrycans  worden automatisch ingevoerd door middel van een verlengde rechthoekige toevoertafel. Na het automatisch “ ontdoppen “ worden de jerrycans automatisch gevuld en gesloten in het 6.1 monoblock systeem en worden hierna overgenomen door een checkweger en worden deze jerrycans vervolgens aan beide zijden voorzien van een etiket. Het geheel is gekoppeld aan onze remote assist voorziening.

ATEX 4.1 afvul – en sluit monoblock voor flessen

Voor dezelfde klant diende we tegelijk een flessenlijn te ontwikkelen welke vanwege de specifieke product eigenschappen ook moest beschikken over een stikstof injectie systeem welke mede wordt aangestuurd via de Siemens S7-1200 PLC & touch panel. De gehele lijn capaciteit is bepaald op 2.000 flessen per uur op basis van de 1L flessen alsook de 0.5L flessen.
Een rechthoekige opzettafel , voorzien van singleliner voor cilindrische verpakkingen zorgt voor een automatische toevoer van de lege flessen en worden automatisch gevuld en gesloten door het Atex 4.1 afvul – en sluit monoblock welke volledig voorzien van veiligheidsglas. De 4 Mass flowmeters zijn voorzien van een servo gestuurde vulbrug voor een snelle en zeer accurate beweging van de 4 afvullansen om een prefecte spiegelvulling te genereren. Door het voorzien van een drain positie kunnen de afvullansen zeer eenvoudig en snel automatisch verplaatst worden voor de reinigingscyclus. De doppen sorteerder werd mee geïntegreerd in het afgesloten monoblock systeem en is gemonteerd op ooghoogte.   Na het sluiten worden de gevulde en gesloten flessen vanuit de servo gestuurde ster doorgevoerd naar de inductie sealer. Verder is de lijn voorzien van een automatische checkweger en een enkelvoudige etiketteermachine uitgerust met rondom aandrukband.  Alle transportbanden worden aangestuurd vanuit de Siemens S7-1200 PLC en zijn er ook buffer plateaus voorzien in de bandenopstelling. Ook hier is het geheel gekoppeld aan onze remote assist voorziening.

Bekijk de mogelijkheden

Egberts Food Machinery Import/Export B.V.